Μια ωραια εμπειρια

Είχαμε την τιμή , την τύχη και την ευκαιρία να συμμετάσχουμε τον περασμένο μήνα σε μια διαφορετική και όμορφη εμπειρία.
Ο αγαπημένος μου φίλος,συνεργάτης και διακεκριμένος επιστήμονας , γιατρός ΩΡΛ Παναγιώτης Σαραντάκος και ο γράφων με την ιδιότητα του υπεύθυνου αποκατάστασης προβλημάτων ακοής , μετά την εθελοντική μας δράση σε απομακρυσμένες άγονες γραμμές , αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Δήμου Σαρωνικού εξορμήσαμε ενημερωτικά στα επτά Κ.Α.Π.Η. του.

Η δράση συμπεριλάμβανε μια διημερίδα σε κάθε περιοχή όπου κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας γίνονταν ενημερωτικές ομιλίες με θέμα την βαρηκοϊα , τις συνέπειες που έχει στην καθημερινή μας ζωή και ακολουθούσε διαδραστική συζήτηση όπου λύνονταν απορίες .Μοιραστήκαμε προβληματισμούς και προτείναμε λύσεις αποκατάσταση της.

Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι δήλωναν συμμετοχή για την επόμενη συνάντηση μας όπου ήταν η μέρα των μετρήσεων και του ακοολογικού ελέγχου. Με λίγα λόγια , λάμβανε χώρα ένας λεπτομερής έλεγχος τής κατάστασης των αυτιών , μέτρηση της ακουστικής οξύτητας και λήψη ιστορικού , για καθέναν από τους περίπου 300 συνανθρώπους μας που με πολύ αγάπη και σεβασμό συναντήσαμε.

Όλα αυτά έγιναν χωρίς την παραμικρή οικονομική τους επιβάρυνση , όπως το ίδιο δωρεάν ήταν και οι μετέπειτα προσωπικές συναντήσεις με δοκιμές και συγκεκριμένες προτάσεις αποκατάστασης .
Και όσοι μας εμπιστεύτηκαν την διόρθωση της ακοής τους έτυχαν μιας σειράς προσφορών , εκπτώσεων και διευκολύνσεων ώστε στους δύσκολους καιρούς που ζούμε να συνεισφέρουμε ο καθένας από το μετερίζι του στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Τα όσα αποκομίσαμε σπουδαία ,γιατί είναι ένα μάθημα ζωής η συναναστροφή με ανθρώπους τέτοιας ηλικίας,αλλά συνάμα και πεδίο έντονου προβληματισμού. Είναι λυπηρό να βλέπεις ανθρώπους που »έφαγαν τη ζωή με το κουτάλι» να τούς έχει φέρει η οικονομική κατάσταση σε αυτή την κατάντια… Γιατί το να αφήνεις σε δεύτερη μοίρα ζητήματα υγείας και να διαμορφώνεις τις προτεραιότητες σου με λάθος κριτήρια , είναι α μη τι άλλο πρόβλημα.

Πρέπει να αλλάξει όλο αυτό, δεν πρέπει και δε μπορεί να συνεχίσουμε να ζούμε σ αυτό το χάλι… Γιατί δεν είναι μόνο το χρήμα. Λεφτά και πριν είχαμε και μπορεί να ξαναβρούμε.Το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε ως κοινωνία είναι το έλλειμμα αγάπης . Ειδικά στους ηλικιωμένους ανθρώπους , η απλόχερη και ανιδιοτελής αγάπη είναι το καλύτερο φάρμακο (και όχι τα δεκάδες που καθημερινά τους ποτίζουμε ) για τα πάντα .
Ας βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι , όχι μόνο σε ειδικές μέρες και περιπτώσεις αλλά συνεχώς να επιστρέψει ομορφότερο το χαμόγελο γύρω μας !

*¨Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο Σαρωνικού κο Γιώργο Σοφρώνη για την τιμή και τήν εμπιστοσύνη , στην σύζυγο του ,ιθύνοντα νου και υπεύθυνη για την άψογη οργάνωση κα Βανίτα Σοφρώνη , σε όλους τους ανθρώπους των ΚΑΠΗ του Δήμου Σαρωνικού και τον κο Παγιάυλα και την “Πένα” του για την φιλοξενία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο