Βηματα αποκαταστασης ακοης

Τί γίνεται όταν εσείς ή κάποιος απο το κοντινό σας περιβάλλον αντιληφθεί πώς υπάρχει πρόβλημα ακοής;

Ποιά είναι τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να το αποκαταταστήσετε;

Πρώτα απ ‘όλα δρομολογήστε μια επίσκεψη σ έναν ειδικό ( γιατρό ΩΡΛ ή ακοοπροθετιστή ) χωρίς άλλες αναβολές.

Αφού γίνει μια πολύ χρήσιμη λήψη ιστορικού  και μια πρώτη εξέταση της εξωτερικής κατάστασης τών αυτιών μας (ωτοσκόπηση ) περνάμε στη βασική μέτρηση της ακοής, το γνωστό μας ακοόγραμμα (μετράμε σε διάφορες συχνότητες στα πόσα decibel ακούμε το ηχητικό ερέθισμα που φτάνει στον εγκέφαλο) καθώς επίσης και μια πολύ σημαντική μέτρηση που είναι αυτή του ακουστικού νεύρου , υπεύθυνου για πολλές διαταραχές ακοής .

Έχοντας , έτσι , μια πρώτη εικόνα μπορούμε να οριοθετήσουμε και ταυτοποιήσουμε το είδος και το μέγεθος της βαρηκοϊας  ώστε να περάσουμε στην αποκατάσταση της.

Υπάρχουν βαρηκοίες που αντιμετωπίζονται με φαρμακευτική αγωγή ( κάποιες  αγωγιμότητας ) , άλλες που διορθώνονται με χειρουργική επέμβαση ( ωτοσκλύρηνση)

Οι περισσότερες όμως και κυρίως αυτές που οφείλονται σε βλάβες του ακουστικού νεύρου ( νευροαισθητήριες ) μπορούν να αποκατασταθούν μόνο με την εφαρμογή ακουστικών βαρηκοϊας ( έχουμε μιλήσει διεξοδικά για αυτά σε προηγούμενα άρθρα ).

Κρατήστε μόνο πώς η εξέλιξη της τεχνολογίας απο τη μία και η συνεχής αναζήτηση μας για καλύτερα και καλαίσθητα προϊοντα , έχει αλλάξει το τοπίο .

Και μιας ο λόγος για αλλαγές ( και επειδή λαμβάνουμε καθημερινά αποριές σας σχετικά ) δυο λόγια για τη συμμετοχή των ταμείων στα ακουστικά:

Πλέον δε δίνετε η επιδότηση στον ασφαλισμένο αλλά  στόν εκάστοτε επαγγελματία ακοοπροθετιστή. Ο ασφαλισμένος στη συμφωνηθείσα τιμή του κόστους των ακουστικών πληρώνει μόνο την συμμετοχή του και το ποσό της επιδότησης ( ανέρχεται στα 400 περίπου ευρώ κάθε 4 χρόνια ) αφαιρείται και το καταθέτει ( εν καιρώ) ο ΕΟΠΥΥ στον επαγγελματία .

Οι ασφαλισμένοι , είναι αλήθεια , γλυτώνουν έτσι σε ταλαιπωρία και αναμονές και εν κατακλείδι η λύση στην αποκαταστάση έχει γίνει πλέον ευκολότερη και πιο ελκυστική.

Εσύ ; Ακόμα δεν θα ακούς ;  

Νικόλας Τσιορβάς

Ακοοπροθετιστής

Ιδιοκτήτης της Otomed Πόρτο Ράφτη

38ο χλμ Λεωφ . Πόρτο Ράφτη , 22990 63059

Μετάβαση στο περιεχόμενο