Βαρηκοϊα και αποκατασταση

Ολοένα και αυξάνονται τα ποσοστά των ανθρώπων με απώλεια ακοής και συνάμα καταρρίπτεται ο μύθος που θέλει τους βαρήκοους προχωρημένης , μόνον , ηλικίας.

Οι λόγοι πολλοί : ο “βομβαρδισμός” της τεχνολογίας , τα “θαυματουργά” φάρμακα , τα χειρουργεία έρχονται να προστεθούν στις διαχρονικές βλάβες (όπως π.χ. του ακουστικού νεύρου ) , της υπερβολικής έκθεσης σε θόρυβο , της κληρονομικότητος , των εμβοών ( βουητά) .
Και αρχίζουν οι δυσκολίες στην επικοινωνία , τα μπερδέματα , η έλλειψη ευκρίνειας , τα “κολλήματα» του τηλεφώνου στ ‘ αυτί , η τηλεόραση στη διαπασών και τα …παράπονα πως “μου μιλανε αλλα δεν (ξε)καθαρίζω τις λέξεις , ειδικα αν ειναι πολλοί οι ομιλητές” , “τρίζουν τα τζάμια απο την τηλεόραση και δεν εχω ευκρίνεια” , “τα αυτιά μου βουϊζουν” κλπ κλπ .

Απ ‘ αυτούς λιγότεροι και απο τους μισούς αποφασίζουν ή τους “αναγκάζουν” να μας επισκεφτούν για την αποκατάσταση της ακοής τους …
Και είναι να απορεί κανείς με το ανυπέρβλητο εμπόδιο που βάζουν τα ταμπού, η ελλειπής ενημέρωση , η κακή εμπειρία , στην εφαρμογή ακουστικών βαρηκοϊας.

Αναρωτιέστε; Υπάρχει άνθρωπος που θέλει να στερείτε της βασικότατης και σπουδαίας αυτής αίσθησης;Που προτιμά την απομόνωση; Την κατάθλιψη; Τις συνεχείς …δικαιολογίες; Την κόπωση στη προσπάθεια να παρακολουθήσει στοιχειωδώς μια συνομιλία;
Και τι είναι τελικά πιό “αντιαισθητικό»; Η (κοινή ) θέα ενός ακουστικού ή μια αδιόρθωτη, εμφανής βαρηκοϊα ;
Τα ακουστικά βαρηκοϊας εάν εφαρμοστούν σωστά είναι το αποτεσματικότερο μέσο αποκατάστασης βαρηκοϊων και εμβοών .
Ενα σωστό και πλήρες ακοόγραμμα ( τι ήχους ακούμε σε δίαφορες συχνότητες και τι ερεθίσματα λαμβάνει το ακουστικό νεύρο σ αυτές ) είναι η “συνταγή” – ταυτοποίηση του προβλήματος.

Έπεται η σωστή επιλογή ακουστικού με βάση τη βαρηκοϊα , τις απαιτήσεις , τα οικονομικά δεδομένα κλπ.
Η συμβολή μας σ αυτό είναι άκρως σημαντική.Το ακουστικό είναι μια προσωπική υπόθεση , μοναδική όσο ο καθένας μας.
Η τεχνολογία μας λύνει τα χέρια και τα σύγχρονα , ψηφιακά ακουστικά , χωρίς τα προβλήματα του παρελθόντος.
Οι ρυθμίσεις , η σταδιακή αύξηση της έντασης , οτιδήποτε αφορά το service, είναι εξίσου σημαντικές , μεταπωλητικές μας αρμοδιότητες.
Κρατήστε , επίσης , και την σημαντική συμμετοχή των ταμείων που κάνει πιο ελκυστική την τελική τιμή και διευκολύνει την… απόφαση
Όπως , πολλά πράγματα στη ζωή , θέλουν υπομονή , θέλουν “υπακοή” σε όσα απλά σας συμβουλεύουμε να πράξετε ή να αποφύγετε ( ειδικά στη περίοδο προσαρμογής)

Για να επανακτήσει ο εγκέφαλος ήχους που τους διέγραψε ως άγνωστους και τελικώς τους διέγραψε απο την μνήμη χρειάζεται διαρκής εφαρμογή ( μόνο στον ύπνο και στο μπάνιο δε φοράμε τα ακουστικά μας ) όσο διαρκή είναι και τα ηχητικά ερεθίσματα!
Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα ( περίπου 2-3 μήνες ) η ακοή αποκαθίσταται και ξανακερδίζουμε στιγμές .
Ακούστε τη ζωή και ανακαλύψτε ξανα τους ήχους της ζωής σας και των ανθρώπων σας!

Μετάβαση στο περιεχόμενο