Αποκατασταση Ακοης

Εσφαλμένα ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων πιστεύει πώς ‘φορώντας’ απλά ένα ακουστικό βαρηκοϊας , αυτό ειναι αρκετό να δώσει λύση στα προβήματα ακοής.Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και το αποδεικνύουν τα δεκάδες παρατημένα σε ένα συρτάρι και -ακόμα χειρότερα- πεταμένα ακουστικά και λεφτά!

Όσοι κατέφυγαν σε πρόχειρες και φθηνές λύσεις , χωρίς την κατάλληλη καθοδήγηση , ενημέρωση και προσοχή , πρόσθεσαν προβλήματα αντί να τα λύσουν .
Εάν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά , μεθοδικά και υπεύθυνα , μόνο τυχαία και συγκυριακά δε θα καταλήξουν σε αχρηστεία.
Και είναι πραγματικά λυπηρό στις μέρες μας που από τη μία οι άστοχες δαπάνες είναι πολυτέλεια και από την άλλη η τεχνολογία έχει κάνει πραγματικά μικρά θαύματα.
Τι είναι λοιπόν η (σωστή ) αποκατάσταση της ακοής ;
Είναι η επαναφορά σε μια κανονική καθημερινότητα των ανθρώπων που πάσχουν απο βαρηκοϊα με την βοήθεια ηλεκτροακουστικών συσκευών , τα γνωστά μας ακουστικα βαρηκοϊας . Πάμε , επιγραμματικά να δούμε πώς γίνεται, όμως μια επιτυχής αποκατάσταση:
Όπως σε οποιαδήποτε πάθηση μας , χρειαζόμαστε
α) σωστή διάγνωση (το είδος , το μέγεθος της βαρηκοϊας , τα αίτια που την προκάλεσαν )
β) την »συνταγή » που στην περίπτωση μας είναι ένα πλήρες ακοόγραμμα. (τι ήχους ακούμε σε δίαφορες συχνότητες και τι ερεθίσματα λαμβάνει το ακουστικό νευρο σ αυτές )
γ) την θεραπεία ( πολλές φορές συνδυαζόμενη με την πρόληψη) , που στην περιπτωσή μας περιλαμβάνει τη σωστή επιλογή ακουστικών,την προσαρμογή λειτουργίας τους στις ιδιαίτερες ανάγκες της πάθησης και της ζωής του ασθενούς και τέλος , τις οδηγίες για τη σωστή εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων αυτών των σπουδαίων εργαλείων ακοής .

Δώστε τη δέουσα προσοχή σ αυτό το τελευταίο! Γιατί όσο άψογα και αν κάνουμε τη δουλειά μας , απο τον Ωρλ ιατρό σας , εώς εμάς τους υπευθύνους αποκατάστασης της ακοής σας ,εάν δε βάλετε και εσείς το σημαντικό λιθαράκι , επιτυχία δεν χτίζεται.
Θέλει να διαθέτετε 2-3 αρετές , όπως η υπομονή ( παντού και σε όλα ) η υπακοή ( υπακούστε και …ξανακούστε ) και η σωστή διάθεση !

Είμαστε σε θέση , να σας προσφέρουμε υπεύθυνα και εγγυημένα λύση μεθοδικά , σύγχρονα , αισθητικά , στη καλύτερη οικονομική αναλογία με την ποιότητα των υπηρεσιών .

Μετάβαση στο περιεχόμενο