Ακουστικα βαρηκοϊας: Η σπουδαιοτητα του ‘’μετα’’

Όσο σημαντική είναι η επιλογή και η απόκτηση των ακουστικών βαρηκοϊας ,άλλο τόσο είναι και η μετά την ‘πώληση’ παροχή υπηρεσιών και η ορθή καθοδήγηση.

Γιατί , όπως περιγράψαμε σε προηγούμενες συναντήσεις μας ένας σωστός ακοοπροθετιστής »δεν πουλάει ακουστικά » και αντίστοιχα ο βαρήκοος δεν είναι “ένας πελάτης” που αγοράζει ένα απρόσωπο αξεσουάρ , αλλά είναι για μας ένα μοναδικό περιστατικό ,που χρήζει σωστής αποκατάστασης της σπουδαίας αυτής αίσθησης που ονομάζεται ακοή.

Και επειδή αρκετοί θα έχετε τη κακή εμπειρία , με τους, ως την στιγμή της αποπληρωμής σας , γεμάτους φροντίδα , υποσχέσεις και ενδιαφέρον “ακουστικάδες” οι οποίοι εξαφανίζονται μαγικά μετά , πάμε να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση .

Το σπουδαιότερο είναι οι ρυθμίσεις που λαμβάνουν χώρα έως ότου επιτευχθεί το τελικό , επιθυμητό αποτέλεσμα.
Δέν δίνουμε σε έναν βαρήκοο απ ‘ ευθείας την ένταση που ιδανικά χρειάζεται , αλλά σταδιακά , ώστε να προσαρμοστεί ο εγκέφαλος στούς διεγραμμένους απο την μνήμη του ήχους.

Σε ένα βάθος χρόνου 3-4 μηνών ,όσο διαρκεί το πρόγραμμα αποκατάστασης , συναντιόμαστε και σύμφωνα με τις δικές σας επισημάνσεις και παρατηρήσεις προγραμματίζουμε τα ακουστικά ώστε να φτάσουμε στο μέγιστο ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
Ένα άλλο σημαντικό του »μετά » μας είναι η φροντίδα και ο έλεγχος καλής λειτουργίας των ακουστικών . Θέλουν και αυτά το service τους ,που διαφέρει ανάλογα με τον τύπο και την χρήση.
Για παράδειγμα , στα οπισθωτιαία με εκμαγείο ακουστικά το διάφανο λαστιχάκι που συνδεόνται , πρέπει περίπου στο τρίμηνο να αλλαχτεί γιατί σκληραίνει και δεν περνά ο ήχος του ακουστικού . Στα ενδωτιαία πρέπει να αλλάζονται τα φιλτράκια κεριού και να γίνεται έλεγχος που αν παραλειφθεί υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αυτά να μην λειτουργούν σωστά καθώς και να μειωθεί η διάρκεια της ζωής τους η οποία είναι 4 με 5 χρόνια.

Κλείνοντας , να αναφέρουμε την κατα τη γνώμη μας σπουδαιότερη »υπηρεσία » μετα την ..απομάκρυνση σας απο το ταμείο : την διαπροσωπική επαφή ! Όλοι εμείς οι “εργάτες” των επαγγελμάτων υγείας είμαστε πολλά περισσότερα από την επαγγελματική μας ιδιότητα για τον καθένα απο σας. Η ψυχολογική στήριξη , η καθοδήγηση , η ενθάρρυνση ακόμα και όταν γινόμαστε λιγάκι δυσάρεστοι και αυστηροί είναι …πολλά!
Μην αφήνετε παράπονα και απορίες να αιωρούνται , περάστε για μια “καλήμέρα” , προμηθευτείτε από μας τις μπαταρίες π.χ. ώστε να ναι η αφορμή για να σας δούμε , να τα πούμε , να βρεθούμε!
Το “μετά” είναι πιο σπουδαίο …

Μετάβαση στο περιεχόμενο