Ο οπτικος Νικος Τσιορβας μας εξηγει τι πρεπει να προσεχουμε οταν επιλεγουμε τα καινουρια γυαλια μας!

  • Επιλέξτε  την αγορα των γυαλιων ηλιου σας μονο απο πιστοποιημενα οπτικα καταστήματα με υπευθυνο οπτικο να σας κατευθυνει.
  • Οι φακοι θα πρεπει να απορροφουν τις βλαβερες UVA ακτινες του ηλιου
  • Η απόχρωση του φακού δεν έχει  σημασία ειναι καθαρα υποκειμενικη η επιλογη του χρωματος φτανει να μας ειναι ευχαριστο και να μην αλλοιωνει τα χρώματα.Επίσης και η σκουρότητα ειναι υποκειμενικη επιλογη μιας και τα ματια μας εχουν την δικη τους ιδιοσυγκρασια.

Υπαρχουν φακοι με πολλαπλες αντιανακλαστικες επιστρωσεις (μεσα – εξω) υπαρχουν διαφορα φίλτρα οπως το πολωτικο, υπαρχουν ιατρικες βαφες πχ μελανινη, υπαρχουν φακοι για σπορ (υδροφοβοι κλπ)

  • Σύμφωνα με τις συστάσεις του Αμερικάνικου Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) για να δοκιμάσετε σωστά ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου φορέστε τα και εστιάστε το βλέμμα σας σε μια κάθετη γραμμή. Μετακινήστε το κεφάλι μπρος και πίσω, αφήνοντας το βλέμμα να κινείτε αντίστοιχα επάνω στους φακούς. Εάν δείτε τη γραμμή να «φεύγει από τη θέση της» τότε είναι πιθανό να υπάρχει κάποιο ελάττωμα στους φακούς.
  • Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή, βεβαιωθείτε ότι τα γυαλιά παραμένουν στη θέση τους σε κάθε κίνηση του κεφαλιού χωρίς να χρειάζεται να τα στερεώνετε κάθε φορά στη μύτη ή τα αφτιά. Ο σκελετός θα πρέπει να είναι πολύ κοντά στο πρόσωπο στην περιοχή των φρυδιών αλλά όχι τόσο κοντά στα βλέφαρα ώστε οι βλεφαρίδες να ακουμπούν πάνω τους. Η σωστή εφαρμογή είναι πολύ σημαντική γιατί όσο πιο άνετα νιώθετε φορώντας τα γυαλιά σας τόσο πιο πιθανό είναι να τα φοράτε κάθε φορά που βγαίνετε σε ανοιχτούς χώρους, εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερη προστασία.
  • Τα μάτια των παιδιών είναι πιο ευαίσθητα από των ενηλίκων και πρέπει να φορούν γυαλιά ηλίου από την ηλικία των … ετών. Επιλέξτε ένα ζευγάρι σε σχέδιο της επιλογής τους, αλλά βεβαιωθείτε ότι παρέχει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.
  • Τα μάτια μας κινδυνεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία 365 μέρες το χρόνο. Γι’ αυτό πρέπει να φοράμε γυαλιά ηλίου όλο το χρόνο -ακόμα κι όταν έχει συννεφιά.
  • Το κόστος δεν είναι πάντα ανάλογο της ποιότητας των γυαλιών .Συχνά, τα πολύ ακριβά γυαλιά «χρεώνουν» την υπογραφή κάποιου διάσημου οίκου που τα σχεδιάζει αλλά δεν προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία από τα πιο οικονομικά. Ζητήστε τη γνώμη του οπτικού σας για να κάνετε την ιδανική επιλογή για τα χρήματα που μπορείτε να διαθέσετε.
Μετάβαση στο περιεχόμενο